Новини
Търсят се System Administrators/Engineers Печат Е-мейл

 

Уважаеми колеги,

Стратегически партньор на БАМА обявява свободни позиции за System Administrators/Engineers.

Пълната обява можете да видите в прикачения файл тук, а ето и част от описанието накратко:

 • •    Excellent written and verbal communications skills in ONE of the following languages: German, French, Italian, Spanish or Portuguese;
  •    Basic understanding of English language (necessary for the initial training);
  •    Technical degree (preferred);
  •    Previous experience supporting large enterprise customers;
  •    In-depth knowledge of Windows 2003 and 2008;
  •    Extensive hands-on networking experience;
  •    In-depth knowledge of Active Directory, domains and domain trusts, Widows Registry, Windows workstation and server, user profiles, and security and server-based software;
  •    Familiarity with networking protocols and hardware, preferably MC SE certification and 2012.

Ако смятате, че сте подходящ кандидат или познавате някого, който би се заинтересувал, моля, изпратете Вашето CV на  Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите .

Краен срок за подаване на кандидатури:  15 юли 2015 г.

 
ЕДНА ИДЕЯ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ВСИЧКО! Печат Е-мейл

 

Кой? Всички момичета (иноватори, лидери и пр.) на възраст между 13 и 18 години. Идеите могат да бъдат индивидуални или отборни. Така че, съберете се с една или няколко партньори и се впуснете в иновациите сега!

Какво? Сиско кани млади жени да участват в международния форум Internet of Things (IoT) World Forum: Young Women’s Innovation Grand Challenge.

Продължава...
 
Емил Дудев е победител в единадесетото национално състезание по компютърни мрежи за ученици 2015 г. Печат Е-мейл
 
Единадесетото национално състезание по компютърни мрежи за ученици се състоя на 18-19 април 2015 г. Събитието се организира съвместно от Министерство на образованието и науката, Софийски университет „Св. Климент Охридски” -  Факултет по математика и информатика /ФМИ/ и Българската асоциация на мрежовите академии /БАМА/.

В състезанието във ФМИ на Софийския университет се събраха над 70 ученици от цялата страна, като част от тях са курсисти в Сиско академии, други изучават мрежови технологии в средното си образование, а трети самостоятелно търсят своя път към ИТ комуникациите. Но всеки от тях вече е убеден, че професия, свързана с проектиране, изграждане и поддръжка на компютърни мрежи е чудесна възможност да се реализират като уважавани специалисти както в България, така и във всяка страна, в която те биха предпочели да работят и живеят.

Състезанието се проведе в два кръга -  теоретичен тест за всички ученици и практически казус на Packet Tracer (софтуерен симулатор) за 15те финалисти.
За подготовката на теоретичния тест и практическия казус специалистите от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски” ползват материали от световно признатата програма “Сиско мрежова академия”.

Проф. Красен Стефанов от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски” и председател на журито обяви призьорите.

Победител в състезанието стана Емил Дудев, следван от Христо Войнски и Недко Бошкилов, всички от отбора на Технологично училище електронни системи към Технически университет /ТУЕС/.
Състезателите от ТУЕС окупираха първите 6 места в класирането, както и общо 10 места в групата на 20те финалисти. Те бяха  водени от Стела Стефанова, директор на ТУЕС, инструктор и най-щастлив „финалист“.
ТУЕС получи и наградата за най-добре класирало се училище – безжичен маршрутизатор, любезно предоставен от спонсорите.

Дванадесетокласниците, чийто резултат от теста и практическия казус на състезанието, приравнен към шестобалната система, е отличен от 5.50 до 6.00, получават правото да се обучават във Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, като тази оценка им се признава за резултат от кандидат-студентски изпит по специалността.

Победителите бяха приветствани от официалните гости на събитието:
Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието и науката благодари както на участниците в състезанието, така и на техните учители, които им помагат да откриват нови светове. Г-жа Кастрева подчерта възможностите за пряка реализация на занимаващите се с компютърни мрежи, приветства финалистите и окуражи класиралите се на по-задни позиции с думите, че всяка загуба е ново предизвикателство, като накрая пожела на всички бъдещи успехи.

С приветствие и топли пожелания към присъстващите се обърна и представителят на домакините – зам.-деканът на ФМИ – проф. Нишева, която пожела на бъдещите ИКТ специалисти успешна реализация в България.

Председателят на Българската асоциация на мрежовите академии – Теодора Борисова, пожела в следващите състезания сред финалистите да има повече представители на нежния пол, които да умножат успеха на победителката от състезанието през 2014 г.  Денислава Шентова.

Представители на спонсорите на състезанието – Телелинк, Сиенсис, Site Ground, ICN.bg, Сиско Системс и Българска стопанска камара, споделиха опита си от работата в тази престижна професионална сфера, като пожелаха на бъдещите си колеги да бъдат още по-добри от тях и да завоюват трайно място за България сред най-високо развитите в технологично отношение страни.

Церемонията по награждаването се проведе в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади към МОН, предлагащ отлични условия за подобни събития.

Българските състезатели по компютърни мрежи бележат изключителни успехи и на международните състезания по мрежи - първо място през 2013 г., първо отборно място през 2011 г., първо и второ място през 2008 г., трето място през 2007 и 2009 г.

 
Десето областно състезание по комп. мрежи за ученици Велико Търново 2015 Печат Е-мейл
 
На 28.03.2015 г. от 9.00 ч. се проведе десетото областно състезание по компютърни мрежи за ученици от 9 до 12 клас, организирано от  Сиско мрежова академия „Интелекти“, гр. В. Търново, Българска асоциация на мрежовите академии /БАМА/ и Регионален инспекторат по образованието – В. Търново.

В надпреварата  взеха участие 25 ученици от:
 • ПМГ “Васил Друмев”, гр. Велико Търново;
 • Спортно училище, гр. Велико Търново;
 • ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”, гр. Горна Оряховица;
 • СОУ “Вичо Грънчаров”, гр. Горна Оряховица;
 • СОУ “Ив. Момчилов”, гр. Елена;
 • ДТГ „Д. Хадживасилев”, гр. Свищов.


Крайното класиране е както следва:
•    Първо място – Пламен Николаев Кафедаров;
•    Второ място – Стефан Стоянов Малешков;
•    Трето място – Атанас Димитров Шалаверов.

Тримата призьори са от СОУ “Ив. Момчилов”,  гр. Елена.
Отличените получиха грамоти и предметни награди от БАМА и Сиско мрежова академия „Интелекти“.

Всички участници в състезанието по право се класираха за Националното състезание по компютърни мрежи, което ще се проведе на 18-19.04.2014 г. в гр. София.

 
Регистрирайте се за 11. Национално състезание по компютърни мрежи за ученици Печат Е-мейл
 
Единадесетото национално състезание по компютърни мрежи в България за ученици от 8 до 12 клас ще се проведе на 18 април 2015 г. от 15:00 до 19:00 в град София, в сградата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, на бул. „Джеймс Баучър”№5.
 
На 19 април в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади ще бъдат изнесени технически презентации и ще станат ясни победителите.

В периода 09 март - 17 април 2015 г. можете да се регистрирате за участие тук.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 10 - 18 от 173