Годишна среща на Сиско академиите 2016 г. Печат Е-мейл

 

37 инструктори и представители на Сиско академиите в България се включиха в Годишната среща на Сиско академиите, която се състоя на 18-19 юни 2016 г. в гр. Хасково.

 Конференцията бе открита чрез видео представяне от Йоана Козма, Програмен мениджър в Сиско, която сподели последните статистики за България, плановете за разширяване на портфолиото от курсове на Сиско, както и стратегията на Сиско за решаване на глобални проблеми като безработица, неквалифицирана работна ръка и др.
Иван Ненков, изпълнителен директор на Рила Инфо Клъстър, представи възможности за обучение чрез виртуални видео конферентни връзки.
Акцент на презентацията на Драгомир Димитров, административен управител на БАМА, бе предстоящата нова версия на курса CCNA Routing and Switching, както и новите сертификации на Сиско и техните партньори.
Христо Христов, инструктор в Сиско академията на Българска стопанска канара, сподели опита си при реализирането на лабораторни упражнения за студентите, което се превърна в тема с голям интерес и споделяне на опит сред аудиторията.
Венета Алексиева разказа за международните инициативи на Сиско академията в Технически университет Варна, които включват обучение на чуждестранни студенти на английски език, работа на разменни начала със Сиско академията във Вроцлав, Полша, както и публикуването на наръчник с упражнения съвместно със Сиско академия в Дъблин, Ирландия.
Вторият ден на срещата протече под формата на дискусия за дейностите на БАМА и академиите в България, водена от Теодора Борисова, председател на управителния съвет на БАМА.
За ентусиастите беше предвидена и културна обиколна на град Хасково, включваща Статуята на завистта и влязлата в рекордите на Гинес Статуя на Св. Богородица.
Презентациите от срещата можете да изтеглите от тук, а тук можете да разгледате галерия от събитието.