Ученици от ПДТГ “Димитър Хадживасилве“ - водещи мрежови специалисти в област В. Търново Печат Е-мейл

 

 На 25.03.2017 г. в гр. Велико Търново се проведе тринадесетото поред областно състезание по компютърни мрежи за ученици, организирано от „Интелекти“ ООД, със съдействието на РИО – В. Търново и с любезното спонсорство на домакините и БАМА (Българска асоциация на мрежовите академии).


Състезанието прочете в два кръга: теоретичен, включващ въпроси и казуси от областта на компютърните мрежи, зададени в стила на терминологията на „Сиско Системс“, и практически - задачи за подмрежово деление.

Представителите на ПДТГ показаха, че могат да са не само добри икономисти, но и отлични информатици. Те се наредиха на първите осем места, с изключение на шесто.
 
Победител в състезанието безапелационно стана Симона Илиева Аврамова, с максимален брой точки и в двата кръга. Втори след нея се нареди Виктор Здравков Дамянов, а трети се класира явяващият се за първи път на това състезание Любен Георгиев Георгиев, всички от специалност „Икономическа информатика“.

Надпреварата и успехът амбицираха състезателите за следващи участия, а националното състезание по компютърни мрежи е зад ъгъла – на 22 април 2017 г.